Jak mohu zkontrolovat, zda PoE switch poskytuje dostatek energie pro napájení všech kamer?

Chcete-li zkontrolovat, zda váš přepínač PoE (Power over Ethernet) poskytuje dostatečný výkon pro napájení všech připojených kamer, musíte zvážit několik faktorů souvisejících s výkonem, specifikacemi přepínače a kamerami. Zde jsou uvedeny kroky, jak to provést:

1. Zkontrolujte specifikace PoE switch

Každý přepínač PoE má maximální celkový výkon a maximální výkon na port, který určuje, jaký výkon může přepínač poskytnout jednotlivým zařízením, například IP kamerám.

  • Celkový rozpočet výkonu: udává celkové množství výkonu, které může přepínač poskytnout všem připojeným zařízením PoE. Například přepínač může mít celkový výkon 150 W pro všechny porty.

  • Výkon na port: Každý port PoE na přepínači má určenou maximální hodnotu výkonu, kterou může poskytnout připojenému zařízení. Některé přepínače například nabízejí výkon 15,4 W (standard PoE) na port, zatímco jiné poskytují až 30 W (standard PoE+) nebo 60 W (PoE++).

Standardy PoE:

  • PoE (IEEE 802.3af): maximálně 15,4 W na port.
  • PoE+ (IEEE 802.3at): maximálně 30 W na port.
  • PoE++ (IEEE 802.3bt): maximálně 60 W (typ 3) až 100 W (typ 4) na port.

Například tento POE Switch podporuje výkon 15,4 W nebo 30 W v závislosti na zařízení připojeném k POE Switch,

 

Jak to funguje a co to znamená v praxi:

  • Dynamické nastavení výkonu: Přepínač s podporou obou standardů (IEEE 802.3af a 802.3at) dokáže automaticky rozpoznat, jaké zařízení je připojeno k jednotlivému portu, a poskytnout mu odpovídající množství energie.
    • Pokud je připojeno zařízení, které vyžaduje pouze PoE (IEEE 802.3af), poskytuje přepínač maximálně 15,4 W.
    • Pokud je připojeno zařízení, které potřebuje vyšší výkon (IEEE 802.3at), přepínač poskytne až 30 W na port.
  • Záleží na zařízení: který standard se použije, závisí na požadavcích připojeného zařízení (např. fotoaparátu). Pokud kamera podporuje pouze standard PoE (802.3af), získá maximálně 15,4 W. Pokud podporuje PoE+ (802.3at), může z přepínače přijímat až 30 W.

Kdy potřebujete větší výkon (802.3at - PoE+)?

  • Pokud používáte zařízení s vyšší spotřebou energie, jako jsou kamery PTZ, které vyžadují více energie pro pohybové funkce, nebo infračervené noční osvětlení.
  • Pokud instalujete zařízení ve větších budovách nebo na delších trasách, kde dochází k mírné ztrátě napájení po dlouhých ethernetových kabelech, může PoE+ pomoci tuto ztrátu kompenzovat.

V praxi:

  • Statické kamery nebo menší zařízení bez vysokých nároků na napájení (např. jednoduché IP kamery) budou fungovat s IEEE 802.3af.
  • Kamery PTZ, infračervené kamery nebo kamery s vyššími požadavky na napájení budou potřebovat IEEE 802.3at, aby dosáhly dostatečného výkonu.

 

2. Zkontrolujte požadavky na IP kameru

Dále je třeba zjistit, kolik energie potřebuje každý fotoaparát:

  • Spotřeba kamery: IP kamery mají různé požadavky na výkon, které závisí na funkcích, jako je rozlišení, infračervené osvětlení (noční vidění) nebo funkce otáčení, naklápění a přibližování (kamery PTZ). Například standardní kamera může mít spotřebu 4-10 W, zatímco kamera PTZ může vyžadovat až 30 W.

3. Výpočet požadovaného výkonu

Chcete-li zjistit, zda váš přepínač poskytuje dostatečný výkon, můžete provést jednoduchý výpočet:

  1. Zjistěte celkovou spotřebu energie všech kamer: vypočítejte potřebu energie všech připojených kamer. Například pokud máte 5 kamer, z nichž každá má spotřebu 5 W, celková potřeba energie bude 25 W.

  2. Porovnání s výkonem přepínače: Zkontrolujte, zda je celkový výkon (Power Budget) přepínače větší nebo roven celkovému příkonu kamer. Pokud je výkon přepínače nižší, nebude schopen napájet všechny kamery.

 

4. Použití injektorů PoE nebo dalších přepínačů (je-li to nutné).

Pokud zjistíte, že váš přepínač PoE neposkytuje dostatečné napájení pro všechny kamery, máte několik možností:

  • Přidání injektorů PoE: pomocí injektorů PoE můžete samostatně napájet některé kamery a snížit tak zatížení přepínače PoE.

  • Použití dalšího PoE switche: alternativně můžete přidat další přepínač PoE a rozdělit zátěž mezi dva přepínače, čímž zajistíte dostatek energie pro všechny kamery.

Shrnutí kroků:

  1. Zkontrolujte celkový výkon (Power Budget) a výkon na port přepínače PoE.
  2. Zkontrolujte požadavky na výkon všech svých IP kamer.
  3. Vypočítejte celkovou spotřebu energie kamer a porovnejte ji s celkovou spotřebou přepínače.
  4. V případě potřeby použijte spravované rozhraní pro sledování spotřeby v reálném čase.
  5. Pokud výkon přepínače nestačí, zvažte použití injektorů PoE nebo dalšího přepínače.

Tento postup umožňuje zajistit, aby přepínač PoE poskytoval dostatek energie pro napájení všech připojených kamer.

 

Zpět do obchodu